HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A TV maga a közösségi médium

2014.11.25. 10:19 MinDigTV


TVAz emberek együtt nézik, családdal vagy barátokkal, egy szobában ülve, és rendszerint más közösségi médiaoldalakat böngészve közben mobileszközeiken.

A november 21-ei televíziós világnap alkalmából a nagy európai szervezetek kiadtak egy jelentést arról, hogy a tévé és a közösségi média hogyan egészítik ki egymást. Kiderült, hogy a többképernyős tévézés hogyan vált mainstream, azaz a többség által űzött, elfogadott tevékenységgé sok országban, és hogyan befolyásolja a tévé az online kommenteket.

Lássunk néhány érdekességet:

- Az Egyesült Királyságban ma már a nézők 74%-a vesz elő valamilyen internetes mobileszközt tévénézés közben, a reklámok alatt, és itt nincs túl nagy különbség a különböző korcsoportok szokásai, a nemek és a demográfiai csoportok között.
-   A legtöbb tévéshow generál valamilyen közösségi médiás kommentfolyamot, de azok, amelyeket a legtöbben figyelik és kommentelik; a sportközvetítések és a valóságshowk.
- A svájciak 37%-a úgy gondolja, az általános és normális, hogy internetet használunk tévézés közben.
- Spanyolországban a megkérdezettek 62%-a használt rendszeresen valamilyen második képernyőt tévézés közben tavaly, ez 11%-os emelkedés a 2012-es adatokhoz képest.
- Svédországban 55% a tévénézés alatt okostelefont, tabletet vagy számítógépet használok aránya.
- Lengyelországban a televíziózás alatt folytatott többképernyős tevékenység majdnem fele kötődött ahhoz a műsorhoz, amit éppen a nézők a tévén követtek.

(sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: reklám televízió okostelefon tablet TV többképernyős

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr616931117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása