HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ez lesz jövőre a tévékben

2014.11.14. 11:29 MinDigTV


A nagy kereskedelmi csatornákon a sikeres saját gyártású műsorok jövőre is képernyőn maradnak, de jönnek új és modernizált formátumok. A tehetségkutató show-k még nem fáradtak el, viszont az amerikaiak helyett egyre több európai sorozat kerülhet képernyőre.

A televíziós piacon eddig az RTL Klub és a TV2 műsordíj iránti igénye jelentett bizonytalanságot, most pedig pont az ellenkezője. Elég nehéz lehet ugyanis úgy előre kalkulálni a legnagyobb televízióknak, hogy fél év alatt váratlanul lett egy új különadó, illetve a műsordíj szedését egyelőre megtiltották a két piacvezető csatornának. Előbbi leginkább az RTL Klubot érinti érzékenyen, utóbbi pedig mindkét televíziót.

Ilyen helyzetben nincs egyszerű dolga az RTL Klubnak és a TV2-nek a jövő évi programkínálat tervezése kapcsán. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatójának elmondása szerint a tulajdonosuk feltett szándéka a csatorna piacvezető pozíciójának a megtartása. Ebből pedig az következik, hogy nincs szó a programingbüdzséjük jövő évi megvágásáról.

György Bence, a TV2 csoport program- és hírigazgatója meglepő módon azt válaszolta, hogy továbbra is kalkulálnak a műsordíjból származó bevételekkel. „Így némi óvatosságot természetesen fejben tartva, de a megszokott lendülettel készülünk a következő évre. Ugyanazt az erős műsorkínálatot fogják látni a nézők, mint az idén” – tette hozzá György Bence.

Amerika helyett Európa

Nyilván a csatornák ilyenkor még nem tárják fel teljes mélységében a 2015-ös műsortervüket. Néhány részletet azonban már elárultak a programigazgatók. Az idén vannak olyan nagyszabású produkciók, amelyek nem futnak ki 2014-ben, így eleve velük indul a jövő év is. Ilyen a TV2-n a Rising Star tehetségkutató, illetve az RTL II-n november közepén startoló Való világ.

Kolosi Péter a 2015-ös kínálatuk kapcsán azt mondta, hogy azok a műsorok, amelyek az idén sikeresek voltak, várhatóan jövőre is visszatérnek a képernyőre. Ahogy pedig ebben az évben is voltak olyan teljesen új műsorok, amelyeket kipróbáltak – például a Konyhafőnök –, úgy jövőre is számítani lehet hasonló újdonságokra.

A vásárolt tartalmak terén az elmúlt évek trendje az, hogy az amerikai kábelcsatornák egyre nézettebb és profibb tartalmakat gyártanak, viszont a széles nézői kört megcélzó televíziók ezekkel nem sokat érnek. Ezért az RTL Klub továbbra is a nagy amerikai tévés networköktől szokott vásárolni, amelyek viszont egyre kevésbé gyártanak olyan sorozatokat, amelyek megfelelnek az európai nézők ízlésének.

Kolosi Péter szerint ezért az RTL Klub számára több Európában készült sorozatot próbálnak vásárolni, mert ezeket jobban kedvelik a hazai nézők. Ennek révén került képernyőre a török Szulejmán, illetve a francia gyártású A szállító és a Taxi, illetve jövő év elején debütál náluk egy újabb török történelmi sorozat. A probléma viszont egyelőre az, hogy ilyen produkciókból egyelőre nincs annyi, amivel teljes egészében pótolhatók lennének a korábbi sikeres amerikai sorozatok.

Felfrissített főzőműsor

A TV2 esetén a műsoridő több mint felét a saját gyártású műsorok teszik ki, és ezt továbbra is tartják. Ezek közül az olyan napi állandó műsorok, mint a Tények, a Mokka és a Jóban rosszban nyilván folytatódik. Az is biztos, hogy 2015-ben indul harmadik széria Az ének iskolájából és a Sztárban sztárból is, a SuperTV2-re pedig érkezik az Éden hotel.

„Jövőre is bemutatunk új formátumokat, amelyekről egyelőre annyit árulhatok el, hogy a TV2 egyre szórakoztatóbb csatorna lesz, garantálva a minőségi kikapcsolódást a nézők számára” – mondja György Bence, aki azt is elárulta, hogy lesz egy visszatérő műsoruk, méghozzá a Hal a tortán, viszont nem teljesen a korábbi, hanem egy felfrissített formátumban.

A cikk teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin novemberi számában olvasható.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: televízió TV2 RTL Klub MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr896895869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása