HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


4K: magas ár miatt és érdeklődés hiányában elmarad

2014.07.21. 19:55 MinDigTV


A vásárlók nem ismerik a technológiát, de ha érdekel is valakit, az is túl drágának találja.

A The Diffusion Group (TDG) felmérése szerint rövidtávon az ultra HD TV-k iránti igény növekedését két egyszerű dolog akadályozza; a vásárlók között széles körben tapasztalható érdektelenség és a piac érzékenysége a 4K TV szettek ára iránt.

A piackutatás kimutatta, hogy 10-ból 8 felnőtt tévénéző nem hallott a 4K-ról vagy ultra HD-ról / vagy nem tudja, hogy mi az, és ez nem éppen kedvez az ultra HD készülékek értékesítésének. „Az ipar arra számít, hogy 4K/UHD értékesítésének fellendülése lassú lesz, és csak csökkenő árak mellett megy végbe” – véli a piackutató cég elnöke.

Minden nagyobb tévégyártó rendelkezik már UHD TV- vel a kínálatában, az árak 1500 dollártól 10 000 dollárig terjednek. Ez még azok körében is akadályozó tényező, akik tudják, mi az a 4K. Egy 1500 dolláros (kb. 344 000 ft) árral rendelkező készüléket is mindössze csak a megkérdezett 6%-a vásárolná meg. 500 dollárral többért, 2000 dollárért (kb. 458 000 ft) már csak 3% gondolkodik el a vásárláson, ez is jól mutatja, hogy milyen szinten határozza meg az ár a keresletet.

(sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: televízió felbontás 4K UHD TV ultra HD

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr426530321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása