HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Magyarországon a Samsung ívelt UHD TV-je

2014.04.17. 08:52 MinDigTV


A Samsung 2014-es termékei immáron Magyarországon is elérhetők. A kínálat csúcsa a lenyűgöző megjelenésű, 65 hüvelykes (163 cm) képátlójú Ívelt UHD TV. Nézzük meg, mit is tudnak ezek a készülékek!

„A fogyasztók nagy többsége ma még nem tudja, hogy mi az az UHD. Mi magyarázat helyett jobb szeretjük megmutatni nekik, hiszen az UHD jelentette képminőség élménye mindenkit azonnal lenyűgöz" – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. "Az ívelt dizájn és az UHD képminőség kombinációja ráadásul abszolút térhatású élményt nyújt. A gyönyörűen formatervezett, különféle funkciókkal felvértezett és a jövőbe utat mutató Smart TV-k új választékával a Samsung képes kielégíteni a csúcskategóriás TV-kre vonatkozó mindenféle igényt" - tette hozzá az üzletágvezető.

Ívelt képernyővel az abszolút térhatású élményért

A magával ragadó realizmus és a lenyűgöző térhatás érdekében a Samsung az ívelt dizájnt az UHD TV technológiával kombinálja, így ezek a készülékek moziélményt nyújtanak. A hajlított képernyő olyan mélységet kölcsönöz a filmeknek, amely nem tapasztalható meg sík képernyőn, ráadásul a szélesebb látószög panorámahatást kelt, így a képernyő még nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. Az ívelt kialakítás révén valamennyi képpont – legyenek azok a képernyő közepén vagy szélein – egyenletes távolságra helyezkedik el a szemtől, így sokkal természetesebb látványt nyújt a TV. Emellett az ívelt TV előnyeinek maximális kihasználása érdekében a Samsung kifejlesztette az optimális görbületet – ez a 4200R –, amely az átlagos, 3-4 méteres nézési távolságból a legjobb képminőséget biztosítja.

További újdonság az automata mélységfokozás, mely egy olyan algoritmus, ami kielemzi a kép egyes területeit, és automatikusan hozzáigazítja a kontrasztot a még lenyűgözőbb mélységérzet érdekében, s így 3D hatást kelt speciális szemüveg használata nélkül is.

Fokozottabb színhűséget ad a Samsung PurColor technológiája, amely úgy jeleníti meg a színeket, ahogy azokat a filmkészítők megálmodták.

Négyszeres felbontás

Az UHD TV-knek a Full HD minőséghez viszonyított négyszer jobb felbontása és négyszer több képpontja páratlan képminőséget nyújt. Az összes Samsung UHD TV-n megtalálható UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le. A technológia a Full HD, a HD és az ennél rosszabb felbontású képforrásokat közel UHD tisztaságú tartalommá konvertálja át az egyedi négylépéses eljárás révén, amelynek része a jelanalízis, a zajcsökkentés, a felbontás elemzése és végül a felkonvertálás. Mindennek eredményeként minden jobban néz ki a Samsung UHD TV-ken.

Az UHD Dimming technológia is segít abban, hogy tovább lehessen optimalizálni a képminőséget: ez feldolgozza az egyes képblokkokat, és még mélyebb fekete színeket és élesebb kontrasztot biztosít.

Jövőbiztos TV

A Samsung UHD TV-i nemcsak támogatják a jelenleg érvényes szabványokat – köztük a HEVC- et, a HDMI 2.0-át, az MHL 3.0-át és a HDCP 2.2-t –, hanem ezek a piacon kapható egyedüli televíziók, amelyek a jövőbeli igényeknek is megfelelnek, hála a Samsung UHD Evolution Kit- jének. A One Connect Box nevű külső dobozban található a TV „szíve", amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket mindig a legújabb UHD szabványnak megfelelően frissítsék, valamint, hogy a gyártó által kínált legújabb technológiákhoz is hozzáférjenek.

Multi-Link képernyő

Az új Multi-Link funkció kontextus alapú multitaskingot tesz lehetővé, így a felhasználók a képernyő felosztásával és a vizuális élményt tovább fokozó kapcsolódó tartalmak megjelenítésével még jobban szórakozhatnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miközben a tévéadást nézik, a képernyő jobb oldalán például rákereshetnek egy őket érdeklő dologra a böngészőben, vagy az aktuális műsorhoz kapcsolódó YouTube videóra, esetleg párhuzamosan futtathatnak egy másik tévéadást is vagy épp egy alkalmazást.

Smart Hub 2014

A 2014-es Samsung Smart Hub még könnyebben kezelhető, a tartalmak a könnyebb hozzáférhetőséget elősegítő módon lettek rendszerezve. Az új Multimedia panel összekapcsolja a korábbi "Saját tartalmakat" és "Közösségi panelt"Photo/Video/Music és Social paneleket, így ezeket mostantól egyszerre is lehet használni.

Villámgyors négymagos processzor

A továbbfejlesztett négymagos processzornak köszönhetően az új Smart TV villámgyors élményt garantál. A QuadCore Plus a korábbinál lényegében kétszer gyorsabb, és így gyorsabb betöltésre és navigációra képes általánosan javuló teljesítmény mellett. Az Instant On funkcióval ráadásul most minden korábbinál gyorsabban lehet bekapcsolni a televíziót.

Futball üzemmód sportrajongóknak

A Samsung 2014-es televízióiban már elérhető az úgynevezett Futball mód, amely a kijelző képét minden szempontból a focinézéshez optimalizálja. A kép- és hangminőséget javító fejlesztések mellett ez olyan új funkciókat is jelent, mint a zoom, amellyel belenagyíthatunk a legizgalmasabb akciókba, a PVR, amivel rögzíthetjük és visszajátszhatjuk az élő meccseket, illetve az Auto Highlights, amely automatikusan elraktározza a fontos pillanatokat.

Megújult hang- és mozgásvezérlés

A 2014-es Samsung Smart TV-ken a tartalmak keresése minden eddiginél könnyebbé vált. A felhasználók egyetlen lépésben, csupán a csatorna számának kimondásával válthatnak adót, ráadásul weboldalak és alkalmazások is megnyithatók hasonló parancsokkal, emellett pedig a hangalapú keresési funkció is sokkal kényelmesebben használhatóvá vált.

A hangvezérléssel együtt a mozgásvezérlést is továbbfejlesztették a dél-koreai gyártó mérnökei. A 2014-es okostévé modelleken már elérhető az ujjal való vezérlés, így a Smart TV tulajdonosok csatornát válthatnak, módosíthatják a hangerőt, rákereshetnek és kiválaszthatják a kívánt tartalmat csupán az ujjaik mozgatásával. Ha pedig ujjaikkal az óra járásával ellenkező irányba köröznek, megállíthatják az éppen játszott videót.

Kiemelkedő hangminőség tévézés közben is

Azok, akik nem elégednek meg televíziójuk hangminőségével vagy hangerejével, Samsung hangprojektorukat, audió dokkolójukat vagy hangszórójukat vezeték nélkül, egyszerűen csatlakoztathatják készülékükhöz, amely innentől kezdve átveszi a TV beépített hangszórójának szerepét.

Zenehallgatás a lakás bármely szobájában, kötöttségek nélkül

A Samsung Shape Wireless Audio - Multiroom rendszere lehetővé teszi a zenerajongók számára, hogy a ház bármely helyiségében hallgassanak zenét, egyszerre akár több zenei forrás – például egy internetrádió, számítógép, táblagép vagy mobilkészülék – kínálatából válogatva. Több hangszóróval lenyűgöző, többcsatornás térhangzás érhető el, amely hatásában csak a moziélményhez hasonlítható. A rugalmasan kezelhető hangszórók magukban vagy akár a Wireless Audio - Multiroom Hubbal, illetve további M7-es vagy M5-ös hangszórókkal együtt is használhatók, és így többszobás, többcsatornás surround hangrendszer alakítható ki.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: televízió Samsung UHD TV Multi-Link Ívelt képernyő

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr236045215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása