HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Magyarországra érkezett a világ első LG CURVED OLED TV-je

2013.11.18. 11:05 MinDigTV


Az LG Electronics (LG) Magyarországon is bemutatta a világ első ívelt kijelzős OLED tévékészülékét, az LG CURVED OLED TV-t.


"A világ első ívelt OLED TV-jének magyarországi bevezetése hatalmas lehetőség számunkra, hogy a hazai piacon is megmutassuk a felhasználóinknak az LG fejlesztés iránti elkötelezettségét. Míg az ULTRA HD TV a felbontás terén, a CURVED OLED TV a tévétechnológiában és a formatervezésben képvisel jelentős mérföldkövet — mondta el Chan Lee, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai értékesítési vezetője.  — Annak ellenére, hogy összességében stagnál a kereslet a globális televíziópiacon, várakozásaink szerint mind az OLED, mind pedig az ULTRA HD szegmensben gyors bővülés várható a következő években. 2015-re a televíziópiac 1-3%-át az OLED technológiájú televíziók teszik majd ki, amelyek harmadát előrejelzéseink szerint Európában és a Független Államok Közösségében értékesítik majd. Az ULTRA HD technológia esetében pedig még erőteljesebb bővülést várunk az elkövetkező két évre.”— tette hozzá.

A CURVED OLED TV lágyan ívelt kijelzőjének hála a képernyő minden egyes pontja azonos távolságra helyezkedik el a néző szemétől, kiküszöbölve a széleknél tapasztalható torzulást és a kép részletgazdagságának csökkenését. Az ívelt forma ezáltal egy teljesen új és egyedi képélményt hoz létre a betekintési szögtől függetlenül. A forradalmian új kialakítás a két és a háromdimenziós tartalmaknál egyaránt érezteti pozitív hatását.  

Az OLED kijelző sajátossága, hogy nincs szükség háttér-megvilágításra, hanem maguk a pixelek bocsátanak ki fényt, teljesen más módon állítva elő a képet, mint a hagyományos megjelenítők. Ez amellett, hogy gyakorlatilag nullára csökkenti a reakcióidőt, és papírvékony kialakítást engedélyez, lehetővé teszi a képernyő meghajlítását is.

(sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: televízió CURVED OLED TV LG Electronics ULTRA HD ívelt kijelző

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr235641505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása