HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az utolsó adás (Meryl Streep, Tommy Lee Jones)

2013.02.27. 17:19 MinDigTV


A Fitzgerald színház egy beépített stúdiójában járunk, ahol mindenki az utolsó rádióelőadásra készül. A befejezés és a búcsú azonban senkinek sem könnyű... Március 1., péntek 22:45 M1.


A filmben szereplő fikciós 'Puszta társulat' tagjai: Woody Harrelson, Meryl Streep, Kevin Kline, John C. Reilly, a ’társulatvezető’ pedig nem más, mint a 2006-ban elhunyt kansasi öregfiú, Robert Altman. Olyan filmeket hagyott az utókorra, mint a Rövidre vágva, A játékos, MASH, Nashville, Cuki hagyatéka, illetve utolsó filmje Az utolsó adás, amely az életműnek egy összegző és befejező darabja.

A Fitzgerald színház egy beépített stúdiójában járunk, ahol mindenki az utolsó rádióelőadásra készül, a színészek, a zenészek, a sminkesek, a gyártás, az operatőr, a rendező, egyszóval a csapat, közismertebb nevén a 'Puszta társulat'. Ez Amerika legnépszerűbb műsora.

 Bepillantást nyerhetünk az öltözőkben folyó készülődésbe, a színfalak mögötti poénokba, párbeszédekbe és a személyes történetekbe, amelyekből lassan kiderül, hogy kik is ők valójában... Olyan karakterekkel ismerkedhetünk meg, mint a magándetektív Guy Noir (Kevin Kline), majd Lefty és Dusty (Woody Harrelson), a két "lassúkezű" countrygitáros vagy a Porhanyós keksz és a Zálogház reklámok énekesmadarai, Yolanda és Rhonda (Meryl Streep és Lily Tomlin), akik bársonyos hangjukkal kápráztatják el állandó közönségüket. A műsort Yolanda lánya zárja, de a befejezés és a búcsú egyiküknek sem könnyű…

Robert Altman utolsó filmje stílusosan és tragikomikusan Az utolsó adás címet viseli, amely a 2006-os Berlinalén a Berliner Morgenpost olvasói díját nyerte. A rendező legjelentősebb szakmai elismerései: Arany Oroszlán-díj, 2 nagydíj Cannesból, 4 díj a Berlinaléról és Oscar-díj. A díjak azonban mit sem érnének Robert Altman szuggesztív személyisége és tehetsége nélkül. Nagy név a filmszakmában, Hollywoodban és örök alkotóegyéniség, aki szerette a nyüzsgést, a stúdiók világát és az amerikai countryzenét. Profin és lelkiismeretesen dolgozott, tényleg 'beleadott mindent'. Egyik szereplőjét idézve utolsó filmjéből: „Minden show az utolsó.” Hát igen, így kell élni és meghalni.

rendező: Robert Altman
író: Garrison Keillor, Ken LaZebnik
forgatókönyvíró: Garrison Keillor
operatőr: Edward Lachman
producer: Robert Altman, Wren Arthur, Joshua Astrachan, David Levy, Tony Judge
látványtervező: Dina Goldman
vágó: Jacob Craycroft

szereplők:
Meryl Streep (Yolanda Johnson)
Tommy Lee Jones (Axeman)
Lindsay Lohan (Lola Johnson)
Woody Harrelson (Dusty)
Kevin Kline (Guy Noir)
Lily Tomlin (Rhonda Johnson)
Garrison Keillor (G.K.)
John C. Reilly (Lefty)
Virginia Madsen (Veszélyes nő)
L.Q. Jones (Chuck Akers)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Meryl Streep Tommy Lee Jones Robert Altman Az utolsó adás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr315108589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása