HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Első a szerelem

2013.02.18. 17:06 MinDigTV


Duna Tv: február 20., szerda, 21:05

A nagy elődhöz képest zöldfülűnek tekinthető, szintén brooklyni fiatal író-rendező, Ben Younger Első a szerelem című romantikus történetével a 2005-os év egyik legsikerültebb amerikai vígjátékát mondhatja magáénak.


Talán a családi és párkapcsolati válságok, és az azt követő pszichoanalízis egyik legelismertebb szakértőjének tartott brooklyni születésű Woody Allen sem tudott volna eredetibb forgatókönyvet írni a 37 éves elvált nő, Rafi és a nála 14 évvel fiatalabb David szerelme kibontakozásának nehézségeiről.

A 37 éves Rafi Gardet, a divat világában élő, kifinomult ízlésű fotós válása után a neves New York-i pszichiáter, Dr. Lisa Metzger konzultációira jár, aki értő módon hallgatja érzelmi viharaival küzdő paciensét, és azon fáradozik, hogy segítsen a nőnek legyőzni az intim kapcsolatokkal szemben táplált félelmeit. Lisa munkája sikerrel jár: Rafi egy nap rátalál az igaz szerelemre, a nála 14 évvel fiatalabb zsidó srác, David Bloomberg személyében.

A szerelmespár azonban nagy fába vágja fejszéjét, hiszen nemcsak a köztük lévő korkülönbséggel kell megküzdeniük, hanem az egész addigi életük és társadalmi hátterük közötti óriási szakadékkal, valamint David hagyománytisztelő anyjának elvárásaival is, aki történetesen Rafi pszichiátere is egy személyben.

A számtalan humoros, nem mindennapi jeleneteket felvonultató romantikus vígjátékban olyan színészek játékát élvezhetik a nézők, mint a számtalan Oscar-díj jelöltségből két Oscar-díjjal jutalmazott nagyszerű Meryl Streep, a Quentin Tarantino kultusz filmjeiből, a Ponyvaregény és a Kill Bill címűek révén nemzetközi ismertségre szert tevő, majd a Ponyvaregény Mia Wallace-ának megformálásáért Oscar-jelölést kapó Uma Thurman. Szintén jó rendezői választás volt a Davidet alakító tehetséges, fiatal színész, Bryan Greenberg szerződtetése, aki nagyszerűen „hozza” a mama kedvence, kicsit suta David Bloombergjének megkapó karakterét.

Duna Tv: február 20., szerda, 21:05

rendező: Ben Younger
forgatókönyvíró: Ben Younger
zeneszerző: Ryan Shore
operatőr: William Rexer
jelmeztervező: Melissa Toth
producer: Jennifer Todd, Suzanne Todd
vágó: Kristina Boden

szereplők:
Uma Thurman (Rafi Gardet)
Meryl Streep (Lisa Metzger)
Bryan Greenberg (David Bloomberg)
Jon Abrahams (Morris)
Adriana Biasi (Bay Ridge Blonde)
Zak Orth (Randall)
Annie Parisse (Katherine)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Uma Thurman Meryl Streep

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr505087254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása